fbpx
logoOMNI YOGA
X
Back

 

Care este calea mea spre sănătate?

 

Cum accesez liniștea în perioadele tumultoase?

 

Cum pot profita la maximum de această viață prețioasă?

 

Este posibil să fi auzit că yoga te va ajuta să te simți mai bine în corpul tău.
Acest lucru este adevărat! Dar este, de asemenea, doar începutul.

 

Mișcarea simplă și plăcută îți aduce corpul în echilibru. Durerea și tensiunea încep să se disipeze. Te simți mai viu și mai treaz, pregătit să acționezi cu încredere și claritate.

 

Este obișnuit să te simți prea ocupat sau obosit pentru a te alătura unei clase – dar tocmai de aceea este benefic să vii!

 

Yoga este o investiție neprețuită în fericirea ta pe termen lung. Pleci de la fiecare clasă simțindu-te mai în largul tău în corpul tău, mai puțin deranjat de stres și mai bucuros.

 

Aici ești binevenit într-o comunitate care te acceptă și îți susține dorința de a crește. Profesorii noștri foarte bine pregătiți te vor provoca și te vor inspira în siguranță.

 

Acest studio umil poate fi sanctuarul tău urban – locul în care ajungi să-ți amintești cine ești și cine vrei să devii.

 

Bine ai venit la Omni Yoga Studio

 

corp sănătos, minte stabilă, viață plină de bucurie

Cursuri Yoga de grup

Hatha Yoga

 

Hatha yoga este știința dezvoltării corpului uman. Componentele principale ale acesteia fiind asanele (posturile yoghine) și pranayama (exercițiile de respirație).

 

Executarea corectă a asanelor și a exercițiilor de respirație duc la purificarea fizicului și al minții. Astfel, asanele oferă practicantului posibilitatea de a-și controla emoțiile, concentrarea și credința, în timp ce tehnicile de respirație, care presupun controlul respirației și astfel al energiilor ajută la calmarea minții și are efecte pozitive asupra sistemului imunitar. Practica constantă a acestora:

 

  • micșorează viteza procesului de îmbătrânire,
  • previne apariția unor boli, uneori vindecă;
  • îmbunătăţeşte memoria, atenţia, eficienţa în a învăţa, dispoziţia și concentrarea;
  • înlătură anxietatea, depresia, ostilitatea, creşte starea de bine, adaptarea socială și acceptarea de sine.
  • îmbunătăţeşte funcţiile excretorii, dexteritatea, timpul de reacţie, postura, integrarea funcţiilor părţilor corpului, somnul,
  • normalizează funcţiile gastro-intestinale, funcţiile endocrine, greutatea şi stabilizează sistemul nervos autonom.

 

Oricine, indiferent de vârstă, sex, experiență sau abilități fizice, poate practica yoga.

 

 

HATHA YOGA VINYASA

 

Vinyasa s-a născut din îmbinarea respirației cu mișcarea. O practică de vinyasa flow este o cale energetică în eter, asanele (posturile) sunt ca niște perle trase pe o ață, iar respirația este ca briza mării care calmează valurile mării care sunt reprezentate prin gândurile noastre.

Vinyasa (mișcarea) leagă (conectează) asanele între ele la fel cum sunt conectate și perlele pe o ață. Respirația yoghină străbate mișcările și posturile exact cum și perlele sunt străbătute de ață. Fiecărei mișcări i se atribuie ori o inspirație ori o expirație, sau, sunt cazuri în care într-o mișcare executăm mai multe respirații, respectiv mai multe asane în apnee. Un exemplu de vinyasa este ”Salutul Soarelui”.

S-ar putea să treacă ceva timp până ce vei înțelege sistemul, dar apoi vei putea ”străbate perlele de-a lungul aței” fără eforturi. Scopul acestei practici este de a folosi respirația să conecteze mintea și corpul între ele. Vei dezvolta o conexiune puternică corp-minte, îți vei crește flexibilitatea și forța, care vor fi și cele mai vizibile beneficii, pe lângă o atitudine calmă și liniștită. Este ca o meditație în mișcare: gândurile sunt dizolvate în fluxul mișcărilor, respirația conduce mișcările, se contopesc, totul devine intuitiv, natural.

HAPPY SPINE

 

Cursul terapeutic Happy Spine este dedicat tuturor persoanelor care suferă de dureri de spate și gât dar și celor care doresc doar să își mențină starea bună de sănătate a coloanei.

 

Este demonstrat științific faptul că asanele (posturile fizice din yoga) și pranayama (exercițiile de respirație) au un efect benefic asupra corpului atât din punct de vedere fizic cât și energetic și psihic. De aceea infiltrând aceste exerciții în antrenamentele noastre fizice vom dobândi o sănătate mai bună din toate punctele de vedere.

 

Țelul cursului este reabilitarea coloanei vertebrale și al sistemului nervos prin intermediul unui set de exerciții sigure și eficiente.

 

După o practică regulată și îndelungată vom putea observa îmbunătățiri ale posturii corpului care va aduce cu sine ameliorarea parțială sau completă a durerilor fizice. Vom învăța să fim mai conștienți astfel vom putea fi și mai fericiți.

 

„Yoga teaches us to cure what need not be endured and endure what cannot be cured.” 

B.K.S. Iyengar

FLYING YOGA
Yoga și „terapia inversiunii” în hamace

 

Flying Yoga este o activitate provocatoare, relaxantă și chiar amuzantă, plină cu beneficii pentru organism.

 

Această formă de întreținere al corpului implică mai multe tipuri de exerciții fizice inspirate din yoga, dans, pilates sau acrobații aeriene. Elementul cel mai interesant este metoda unică de executare al exercițiilor, deoarece o parte dintre acestea se fac în aer, într-un hamac. Hamacul acționează ca un leagăn sau trapez, ceea ce îmbunătățește flexibilitatea și mișcarea ușoară a corpului. 

 

Foarte multe exerciții din hamac sunt inspirate din yoga, mai mult de atât, hamacul ne permite conștientizarea propriei greutăți și menținerea corpului în poziții statice și active. Într-un timp relativ scurt putem învăța executarea corectă a multor asane (posturi yoga) de pe sol.
Din punctul de vedere al posturilor inverse din yoga, și în hamace este posibilă executarea acestora. Această tehnică poartă numele de „terapia inversiunii”, prin care participanțiii sunt atârnați cu capul în jos pentru eliminarea presiunii dintre vertebre.

 

Pe lângă aceasta ne mai putem bucura și de alte beneficii: alină durerile musculare și articulare, hidratează discurile vertebrale, echilibrează sistemul nervos, crește mobilitatea și flexibilitatea corpului, întărește sistemul imunitar, are loc stimularea funcției creierului și purificarea sângelui.

 

Scopul este același precum în yoga: autocunoașterea și depășirea limitelor proprii.

 

Esența în a lucra cu aceste hamace este să învățăm atât tehnica folosirii lor, cât și activarea corpului nostru. Să învățăm să fim intuitivi, iar inteligența înnăscută a corpului nostru și mecanismele noastre de orientare internă să ne călăuzească dincolo de limitele noastre. Așa vom putea progresa.

 

Flying Yoga este cel mai complex și fortifiant program de exerciții de creștere al puterii interioare. Vei rămâne plăcut surprins de faptul că vei obține rezultate chiar după prima ședință fără să-ți suprasoliciți corpul.