fbpx
logoOMNI YOGA
X
Back

Care este locul meu în raportul cu pământul românesc?

Din ce loc ne uităm la strămoșii noștri? Dar la cei ai neamului românesc?

Identitatea și sentimentul nostru de apartenență este în strânsă legătură cu prețul care a fost plătit pentru acest pământ.

Cât de mult ne uităm la acest pământ ca la o posesie, că ni se cuvine să ne dea tot ceea ce are să ne dea. Atunci când suntem deconectați de loc, de pământ suntem în traumă.
Atunci când are loc vindecarea ieșim din ideea de posesie și ne îndreptăm către un sentiment interior de apartenență și parteneriat.

Deschid acest spațiu al iubirii pentru a ne conecta profund la identitatea noastră, la cine suntem, de a ocupa a propriului loc pe acest pământ dar și în viață.

Așadar vă invit să vă deschideți și să primiți ceea ce are să vină către voi în felul în care are să vină.

Vă invit la acest atelier cu inima deschisă și fără așteptări. Astfel de procese sunt profunde și necesită un timp de vindecare.

Atelier de Constelații Familiale

ana daniela

 

Constelațiile sistemice sunt o metodă de lucru cu probleme din cadrul sistemelor umane. Dezvoltată de Bert Hellinger, psihoterapeut german, inițial s-a concentrat pe sistemele familiale pentru a dezvălui forțele mai profunde care ne influențează în mod inconștient gândurile, comportamentele și experiențele emoționale din mai multe generații. Fondatorul acestei metode, Bert Hellinger, a studiat și tratat familiile mai bine de 50 de ani și a observat că „preluăm” tipare familiale distructive de anxietate, depresie, mânie, vinovăție, singurătate, alcoolism și chiar boală ca mod de „apartenență” sau “iubire oarbă” în familiile noastre.

 

Legat de o iubire oarbă, un copil își sacrifică adesea propriile interese, într-o încercare zadarnică de a ușura suferința unui părinte sau a unui alt membru al familiei.

 

Constelațiile familiale creează un model al sistemului familial pentru a dezvălui și transforma tipare ascunse dificil de înțeles și de schimbat.

De-a lungul timpului, această abordare sistemică a fost aplicată altor sisteme umane, inclusiv organizațiilor, conexiunii noastre cu natura și problemelor mai mari din comunitățile noastre și din lume. Împreună, aceste abordări ale constelațiilor sistemice explorează modalități de înțelegere a relațiilor noastre, precum și oferirea de opțiuni pentru rezolvarea problemelor noastre cele mai complicate.

 

Munca cu constelațiile sistemice dezvăluie dinamici ce leagă o persoană de sistemul său de relații într-un mod disfuncțional și care constrâng strategiile de abordare și dezvoltarea personală, împiedicând astfel persoana să-și trăiască viața în echilibru.
Constelațiile aduc clarificări în dinamica contextului, la înțelegerea conexiunilor din sistemul familial și la așezarea într-un loc de forță interioară.

 

Constelațiile familiale pot fi lucrate atât individuale cât și în grup, având puterea de a schimba durerea și nefericirea care vine din generațiile trecute. Constelațiile familiale se conectează la familia și strămoșii noștri printr-un câmp de energie pentru a descoperi și a elibera aceste dinamici ascunse. Lucrarea se concentrează pe a te ajuta să descoperi ce trebuie văzut, ce poate fi lăsat în urmă și ce poți onora.

 

Intenția ta este suficientă pentru a identifica și vindeca problemele, iar câmpul constelației te va conduce exact în locul potrivit. Vei simți și la nivel de suflet, cum se echilibrează situații și stări legate de problema ta.

ana daniela 3

Ce se întâmplă într-un atelier de constelați sistemice și cum te ajută?


Munca cu constelațiile familiale ne permit să rupem aceste tipare, astfel încât să putem trăi vieți mai sănătoase, mai fericite, mai împlinite. Într-un moment de intuiție, un nou curs de viață poate fi pus în mișcare. Rupând aceste tipare crește și nivelul de vibrație și nivelul de conștiință apropiindu-te tot mai multe de esența ta.

 

Într-o sesiune de grup, un client identifică o problem, un tipar sau simptome și descrie ceea ce caută ca rezoluție. Are loc o discuție despre persoane și evenimente importante din viața clientului și din viața părinților și a bunicilor. “Câmpul” care înconjoară fiecare familie permite participanților să exploreze acest fenomen de viață. În acest proces, dinamica ascunsă și neașteptată care funcționează în cadrul sistemului este descoperită și abordată într-un mod care urmărește găsirea unui loc sănătos și respectuos pentru toți membrii sistemului de familie, cu o nouă înțelegere și conștientizare. Poți obține astfel o perspectivă unică de a face noi alegeri sau de a urma căi neprevăzute.

 

Clienții aleg reprezentanți dintre participanții la grup pentru a reprezenta membrii importanți ai familiei, (uneori) inclusiv un reprezentant pentru ei înșiși, și îi stabilesc într-o relație spațială unul cu altul, în funcție de imaginea lor interioară. Terapeutul solicită fiecărui reprezentant feedback despre senzațiile, sentimentele și conștientizarea fizică. Aceste afirmații confirmă sau modifică ipoteza inițială. Adesea, sunt adăugați reprezentanți suplimentari pentru persoanele care au un impact asupra dinamicii sistemului. Terapeutul poate cere reprezentanților să pronunțe anumite propoziții sau să completeze anumite ritualuri pentru a ajuta clientul să se îndrepte spre o rezoluție.
Unele constelații duc la o imagine de rezoluție care aduce eliberare la nivelele fizic și emoțional și schimbă perspectiva asupra vieții într-un mod pozitiv, de creștere interior.

 

Constelațiile arată ceea ce este în subconștientul clientului, și în momentul în care lucrurile sunt așezate la locul lor, și dinamica constelației se schimbă și merge spre echilibru . Sunt situații în care aceste lucru nu se întâmplă conform așteptărilor . Este important ca fiecare pas care a fost făcut să fie onorat, astfel procesul lucrează. Asta nu înseamnă că nu a fost o constelație bună sau de succes. O constelație lucrează uneori și timp de 6 luni , aducând la suprafață noi conștientizări și astfel viața primește un nou sens. Scopul nostru este de a elibera ceea ce nu mai servește, ceea ce se opune transformării și creșterii.

 

Modul meu de a lucra este de a facilita fiecare constelație în acord cu nevoile și intențiile clientului. Pe parcursul muncii mele mi-am dezvoltat modul meu propriu de a lucra, lucrând astfel cu ritualuri, constelații familiale, constelații cu natura, cu boli sau cu elemente abstracte.
De asemenea există și posibilitatea să lucrăm și constelații pentru animale atât în setting individual cât și de grup.

 

Facilitator: Ana Daniela Tănăsuc

⋗ Facilitator constelații sistemice și de familie – Membru ISCA
⋗ Terapeut Timeline Healing
⋗ NLP Specialist
⋗ Ghid spiritual
“Sunt pasionată de simplitatea și profunzimea lucrului cu constelațiile sistemice, de abordarea subtilă și modul în care clientul este împuternicit.
Constelațiile sistemice sunt despre iubire- iubire sănătoasă, recunoașterea, acceptarea și asumarea responsabilității, despre eliberare și despre restabilirea legăturilor emoționale ale familiei noastre, ca iubirea să poată curge din nou.”

 

După înregistrare vei primi un email cu informațiile legate de locație și detaliile de plată.

 

Când: 13 – 14 Iulie, de la 10:00 la 18:30

 

Unde: Omni Yoga Academy, str. Primăriei nr. 23, Oradea

 

Contribuție: 700 de lei / persoană

 

Dacă te înregistrezi până la data de 27 Iunie beneficiezi de câteva avantaje.
• contribuția de participare este 630 de lei.
• dacă vii împreună cu partenera/ partenerul sau un membru al familiei, contribuția este 570 lei /persoană.
• dacă faci parte din comunitatea integrareasineluiautentic.anadaniela.ro contribuția este 600 de lei.
Reducerile nu se cumulează. Înregistrarea în eveniment înseamnă achitarea unui avans de minim 50% din valoarea contribuției.

 

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, îl poți contacta pe Cristi la telefon 0731319435.

 

În cazul în care întâmpini probleme care te împiedică să te înregistrezi, nu ezita să ne spui și vom găsi împreună o soluție.

 

Acesta este un atelier experiențial în care toți cei prezenți vor trăii experiența vindecării oferită de acest spațiu. Pe parcursul celor 2 zile vom lucra constelații colective, procese personale dar și exerciții.
Pentru a putea participa la acest atelier nu este nevoie de o pregătire în prealabil.

 

Notă:
Toți cei care se alătură vor avea experiența vindecării oferite de acest container și vor păși în câmp de mai multe ori pe parcursul întâlnirii. Puteți intra în proces fie în calitate de reprezentant și/sau lucrându-vă propria constelație, sau observator.

 

Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că există posibilitatea ca nu fiecare participant să stea în rolul de client pentru o constelație personală. Aceasta este natura activității Constelațiilor sistemice. Însă participarea la un astfel de atelier îți oferă exact ceea ce ai nevoie în acel moment.

 

Este un proces indiferent că îți lucrezi propria constelație sau ești reprezentant în constelații.
Vestea bună este că acest container care este creat în acest proces este de așa natură încât toți participanții vor fi susținuți și vor primi atenție pentru intențiile lor, indiferent de rolurile în care se angajează.

 

Întotdeauna în slujba reconcilierii, constelațiile sistemice ajută la reconectare cu înțelepciunea interioară, la conexiunea cu ceilalți și la mărirea gradului de compasiune.
Constelațiile aduc clarificări în dinamica contextului, la înțelegerea conexiunilor din viață și la așezarea într-un loc de forță interioară.